over mij en ‘my lifestyle changes’

Mijn naam is Ard, geboren en getogen in Nederland. Na meerdere omzwervingen over de wereld, voor werk en vakantie, ben ik momenteel woonachtig in het noordoosten van Duitsland.

Ik speelde al langer met het idee om de dingen die ik meegemaakt heb, mijn persoonlijke ervaringen en de aanpassingen aan het leven (lifestyle changes), een keer op te schrijven. Toen ik in 2018 zonder werk kwam te zitten leek dat een goed moment om daar mee te beginnen – geen boek, maar een blog. We leven per slot van rekening in de 21e eeuw.

De persoonlijke verhalen gaan over het managen van veranderingen in het algemeen, maar van ‘my lifestyle changes’ in het bijzonder, ten gevolge van allerlei zaken, niet in de minste plaats door de diagnose diabetes op mijn 15e.

Ik hoop dat de verhalen herkend worden door bijvoorbeeld mensen met chronische ziekten, zoals diabetes, of een inspiratiebron zijn voor hen die open staan voor veranderingen en/of actief door het leven willen gaan. Hoe dan ook, als er herkenning is of als de verhalen vragen oproepen, laat het me weten. Het is mijn passie om vooruit te gaan in het leven en om zoveel mogelijk mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Laat ‘my lifestyle changes’ een mogelijk voorbeeld voor jou zijn, of in ieder geval je tot nadenken aanzetten.